Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон
Колись я вважала, що зварити справжній бульйон неймовірно важко. Мої експерименти зазвичай призводили до каламутну рідину з невиразним смаком, а яловичина нагадувало підошву. Саме через це я купувала звичайними супами з пакетиків, хоча дуже хотіла про ідеальну наваристу, прозору та запашну юшку, яку можна було скуштувати в гарних закладах.

Все змінилося, коли я випадково відкрила веб-сторінку masterdoma.vinnytsia.ua. Там було стільки всього цікавого! Гортаючи кулінарні знахідки, я знайшла потрібний — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.

Дію я за таким алгоритмом:

1. Керуючись інструкцією з [я придбала яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Воду використовувала виключно холодну, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Нагрівала вміст на великому вогні. І тут найголовніше — зняла весь шум, що піднявся. Колись я нехтувала цією процедурою, і бульйон виходив каламутним.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Поклала цілу цибулину, моркву, запашний лавровий лист, чорний перець горошком і трішки солі. Варилося це все близько трьох годин, під кришкою.
4. Процідила готовий бульйон. Переді мною постав неймовірно прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і запахом, що дражнив ніс, що вся квартира наповнилася затишком.

Тепер я варю його регулярно і з великим задоволенням. Він став основою для різноманітних перших страв, або ж самодостатньою стравою, яку я подаю із зеленню та домашніми грінками. І щоразу, коли знімаю пробу з готового бульйону, я думками повертаюся на той веб-ресурс, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)